Χίος
 
 
Avgonima Chios
 
 
Ξενοδοχεία στη Χίο - Online κρατήσεις
 
  Η Χίος χθες
  Η Χίος σήμερα
  Προορισμοί
  Μοναδικότητες
  Μοναστήρια
  Συνταγές
  Χάρτες
  Χρήσιμα τηλέφωνα
  Wallpapers
  Επικοινωνία
   
  Ματιά
   
  Ξενοδοχεία στη Χίο - Online κρατήσεις
   
 
   
  Ξενοδοχεία στη Χίο - Online κρατήσεις
   
 

Παίρνοντας το δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Χίου, στην δυτική πλευρά του νησιού και οδηγώντας σε μια διαδρομή γεμάτη πεύκα, συναντάμε τα Αυγώνυμα. Καστροχώρι κι αυτό, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά, 450 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα.

Δεν ξέρουμε ακριβώς από που πήρε το όνομά του το χωριό. Μερικοί λένε ότι το φυτό Ευώνυμος είναι αυτό που του το έδωσε. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τα ευώνητα (τα φτηνά κτήματα της περιοχής), ενώ κάποιοι τρίτοι ισχυρίζονται ότι Αυγώνυμα σημαίνει Ευγόνιμα.

Για να ανέβουμε στο χωριό χρησιμοποιούμε το δρόμο που περνά μέσα από πευκοδάσος και ελαιώνες. Φτάνοντας πάνω μένουμε εκστασιασμένοι από τη θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Οι δυτικές ακτές της Χίου βρίσκονται στα πόδια μας. Ανάμεσά τους και η υπέροχη πεντακάθαρη παραλία της Ελίντας σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από εμάς. Πολλοί υποστηρίζουν ότι στο βυθό της, κρύβει κάποιο Ρωμαϊκό καράβι που είχε ναυαγήσει. ’ξιες λόγου είναι και οι πηγές γλυκού νερού που υπάρχουν στην παραλία.

Τα Αυγώνυμα είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα καστροχώρια. Τα σπίτια ακολουθώντας την αρχιτεκτονική των καστροχωρίων είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, με μικρά παράθυρα. Οι δρόμοι του χωριού είναι στενά δρομάκια που οδηγούν στην λιθόστρωτη πλατεία. Τα Αυγώνυμα είναι εξοχική περιοχή των ντόπιων, οι οποίοι έχουν αναστηλώσει πολλά από τα σπίτια, μην αφήνοντας την ιστορία αυτού του χωριού να σβήσει.

Περπατήστε στα στενά σοκάκια της ιστορίας, απολαύστε ένα μπάνιο στο παρόν και ονειρευτείτε το μέλλον βλέποντας το ηλιοβασίλεμα από τα Αυγώνυμα. Είναι μοναδικό!

 
     
Κάστρο  
Καστροχώρια  
Αυγώνυμα  
Ανάβατος  
Βολισσός  
Σιδηρούντα  
   
Ξενοδοχεία στη Χίο - Online κρατήσεις  
   
cheap air tickets  
   
Ξενοδοχεία στη Χίο - Online κρατήσεις  
   
 
Up
 
     
Ξενοδοχεία στη Χίο - Online κρατήσεις
 
ΑΡΚΕΣΙΣ